Samen lopen tvv 4Brain vzw

4Brain is een non-profit organisatie die tot doel heeft het brede publiek te informeren over hoe je brein gezond te houden, het brede publiek te sensibiliseren  over hersenaandoeningen  en de levenskwaliteit van patiënten met een hersenaandoening te verbeteren. 

Ondanks het feit dat er meer dan een derde (35%) van de bevolking ooit zal lijden aan een hersenaandoening, gaat er maar 10% van de budgetten voor wetenschappelijk onderzoek naar hersenonderzoek. Dit zorgt voor een grote kloof die alleen maar gedicht kan worden door private initiatieven zoals Run4Brain.

Sponsor je favoriete loper of team

doneren & goede doelen steunen

In het afgelopen decennium heeft onderzoek aangetoond dat we actief kunnen bijdragen aan het gezond houden van ons brein. Je hebt meer controle over je brein dan je zou denken. Onderzoek toont aan dat beweging een van de hoofdelementen is in het gezond houden van je brein. 

Beweging helpt het brein om nieuwe hersencellen aan te maken. Het vertraagt het natuurlijke proces van celafname bij het ouder worden en helpt om normale cognitieve capaciteit hoog te houden ondanks de oplopende leeftijd.

Beweging heeft een positief effect op bloeddruk. Een hoge bloeddruk beschadigt de arteriën die zuurstof en energie bezorgen aan het brein. Het voorkomen van een hoge bloeddruk door beweging verlaagt de kans op een beroerte en sommige vormen van dementie.

Hersenonderzoek

4Brain doet zowel klinisch, als preklinisch onderzoek naar verschillende hersenaandoeningen.

 

meer informatie over 4Brain

Port Oostende Charity Run 2024 wordt mogelijk gemaakt door: